شستشو فرش دستباف
چه فرش دست بافت شما یک کوچک باشد یا یک فرش بزرگ، تعمیر و نگهداری و تمیز کردن منظم مورد نیاز است و برای مقابله با همه ریزش ها و کثیفی ها ضروری است.در اینجا قالیشویی گل مهر به شما کمک می کند تا یاد بگیرید چه روش هایی برای الیاف فرش شما ایمن هستند و چه راه حل های خانگی روی فرش های دستباف به خوبی کار می کنند.میتونید به دنبال قالیشویی حرفهای بروید یا جایگزین کمهزینه ای برای شستن و تمیز کردن فرشهای خود در خانه انتخاب کنید.
برای این کار باید مراحل زیر را طی کنید:
مهم: صرف نظر از اینکه از چه روشی استفاده میکنید، همیشه روی یک قسمت کوچک و نه چندان قابل رویت از فرش خود تست کنید و قبل از اینکه کل قطعه خود را بمالید یک روز صبر کنید تا خشک شود.طریقه درست کردن محلول تمیز کننده خانگی :
این روش در برابر لکه ها کاربردی است و نخ ها را نرم نگه می دارد. و به مواد زیر نیاز دارید:
مواد را در یک کاسه بزرگ یا یک سطل با هم ترکیب کنید. بعد از آن آب داغ را آرام آرام به آن اضافه کنید تا حباب ایجاد نشود.
اگر بچه یا حیوانات خانگی دارید و مواد شوینده های سمی برای سلامتی آن ها مضر هستند ، می توانید یک راه حل سازگار تری استفاده کنید برای درست کردن این محلول به مواد زیر نیاز دارید:
برای از بین بردن بوی بد فرش می تونید 15 تا 20 قطره آبلیمو به آن اضافه کنید.
این آسان ترین راه حل برای تمیز کردن فرش دستباف است. و به راحتی مقدار مساوی پاک کننده پنجره و آب گرم را با هم مخلوط کنید.
این محلول برای لکه ها و لکه های تیره استفاده می شوند. همیشه دستکش های محافظ بپوشید و مراقب باشید چون آمونیاک می تواند دست، پوست یا چشم شما را بسوزاند. برای درست کردن موارد زیر را با هم ترکیب کنید:
این هم یک روش آسان دیگر هست .کمی جوش شیرین روی قسمت آسیب دیده بپاشید و بگذارید 20 دقیقه بماند. بعد فرش خود را کاملاً جاروبرقی بکشید.
پراکسید هیدروژن یک پاک کننده قوی است در حالی که لیمو رایحه دلپذیری به جا می گذارد. ترکیب این دو ماده برای تمیز کردن فرش های دستباف نیز به خوبی کار می کند.
این مواد را با هم مخلوط کرده و بمالید.
بیایید ببینیم چگونه می توانید فرش دستباف خود را در خانه تمیز کنید:
هشت مراحل مختلف شستشو و خشک کردن فرش های دستباف
طریقه درست شستشو فرش در طول عمر فرش تاثیر گذار میباشد. فرشها را میتوان در منزل نیز با دقت شست، اما فرشهای ابریشمی، عتیقهها و آنهایی که رنگ ثابت ندارند، نباید در منزل شسته شوند و حتماً باید به قالی شویی ها ارسال شوند.قبل از شستشو فرش ،برای تست ثبات رنگ باید با خیس کردن پارچه سفید و مالیدن آن بر روی فرش انجام شود. اگر اثر رنگی روی پارچه دیده شود، نشان دهنده این هست که موقع شستشو،رنگ های فرش با هم ترکیب می شوند و یا آن ها به یکدیگر برخورد می کنند، پس توصیه می شود هرگز هچنین فرش هایی را در خانه نشویید.علاوه بر این در توضیح نحوه شستشوی فرش در منزل می بینیم که علاوه بر تجربه، دقت و ظرافت کارکرد نیز بسیار مورد اهمیت است. در این مقاله در مورد اصول و مراحل مختلف شستشوی فرش در منزل خواهیم پرداخت.
مراحل و روش های مختلف شستشوی فرش های دستباف در منزل
۱- در ابتدا شامپوی مخصوص را با ده قسمت آب نیمه گرم مخلوط کنید و دو قاشق سرکه طبیعی به آن اضافه کنید( سرکه باعث میشود از پخش شدن رنگ ها جلوگیری شود)
چه موادی برای شستن فرش دستباف مناسب است؟
در شستشوی فرش های دستباف به هیچ عنوان از مواد شوینده قلیایی استفاده نکنید. شامپو فرش، پودر صابون، پودر دستشویی و مایع ظرفشویی مناسب است.
۲- برس مخصوص را به محلول شامپو بزنید و روی پرز فرش بمالید تا تمام سطح فرش به محلول شامپو آغشته شود.
3- توجه داشته باشید که برس را همیشه باید روی فرش در جهت (بالا و پایین) حرکت دهید و این نکته را باید در نظر داشته باشید موهای فرش را با برس مالش ندهید که به پرز فرش آسیب برساند.
توجه: هیچ وقت فرش را مانند فرش در محلول تمیز کننده فرو نکنید چون تار و پود کمتر در معرض کثیفی است و فقط پرز فرش بیشتر دارای آلودگی میباشد
4- مرحله بعد محلول شامپوی باقیمانده روی سطح فرش را با برس یا هر وسیله مناسب دیگری جمع کنید و پرز فرش را با فشار آب به فرش برگردانید پس از تموم کردن این مرحله، فرش را با دقت روی سطحی سفت و خشک در زیر نور آفتاب پهن کنید.در صورت امکان فرش را روی داربست مخصوص پهن کنید چون در این حالت جریان هوا با پشت فرش در تماس است و در نتیجه فرش سریعتر خشک می شود و رطوبتی در آن باقی نمی ماند.
5- مراقب باشید که فرش را در معرض خشک و آفتاب سوزان قرار ندهید تا خشک شود چون باعث کمرنگ شدن رنگ آن می شود.
6- به هیچ عنوان فرش را برای خشک کردن یا پهن کردن آن روی چمن آویزان نکنید. و فرش را به طور دائم در مقابل بخاری، شومینه یا هر وسیله گرمایشی، چه برای خشک کردن و چه در موارد دیگر، از جمله در مجاورت رادیاتورها یا روی سطوحی که لوله های آب گرم از زیر آنها عبور می کند، قرار ندهید. چون حرارت شدید و مداوم باعث می شود روغن طبیعی موجود در الیاف فرش مانند پشم خشک بشود و در نتیجه فرش درخشندگی خود را از دست میدهد و الیاف آن شکننده می شود و یا جرقه های آتش شومینه آن را می سوزاند.
7- بعد از خشک شدن کامل پشت و روی فرش و رسیدن سطح آن به حالت اولیه، آن را به محل اصلی خود منتقل کنید.
مواظب باشید وقتی فرش مرطوب است تا نزنید و روی سطح اصلی پهن نکنید چون الیاف آن بعد از مدتی پوسیده می شود .
8- هرگز از ماشین لباسشویی در منزل برای شستن فرش های کوچک و لنت های دستبافت که مکانیسم آن فقط برای شستن انواع پارچه تنظیم شده است استفاده نکنید.
تولیدکنندگان فرش دستباف توصیه می کنند که خشک کردن با هوا ایمن ترین روش پس از تمیز کردن میباشد.فرش خود را روی یک سطح صاف قرار دهید یا اگر به اندازه کافی کوچک است، آن را در جایی آویزان کنید. برای کمک به گردش بهتر هوا، می توانید با قرار دادن فن ها در اطراف فرش، فرآیند را سریع تر کنید.
مهم : از قرار دادن فرش در ماشین خشک کن خودداری کنید چون این کار می تواند باعث جمع شدن، تاب برداشتن یا از بین رفتن الیاف آن شود.
اگر سطوح سخت کف را مناسب می دانید، ببینید چه ابزارها و راه حل هایی برای نگهداری آنها در در این شرایط نیاز دارید .
قالیشویی گل مهر متخصص در شستشوی انواع فرش ماشینی و دستبافت، رفوگری ، تعویض و ترمیم ریشه و شیرازه
احمد آباد ، شهرک رضی آباد
خیابان شهدای گمنام ، پلاک 107
ایمیل : info@ghalishoiegolemehr.com